El Festival Jardins de Pedralbes acull concerts de diversos gustos musicals – rock, pop, indie, electrònica, entre d’altres – per arribar al màxim públic possible. En el cas de Rufus Wainwright, la seva música de marcada influència lírica, va des de l’òpera a la “chanson” francesa.

Pel que fa a l’organització del festival, dues hores i mitja abans de les actuacions principals, a les 19.30 h, s’obren les portes del recinte per accedir a l’Espai Village. En aquesta espai es fan concerts propis “amb cantants i músics de les noves generacions”, tal com afirmen des de l’organització.

En aquest primer concert de la temporada ha estat l’actriu i cantant catalana Dolo Beltrán, acompanyada del guitarrista Jordi Busquet, qui ha pujat a l’escenari de Pedralbes per presentar el seu disc, ‘Copilotos’, de marcada tendència electrònica. Tot i això, el concert als Jardins de Pedralbes ha estat adaptat a un format acústic.

Fins al 14 de juliol, noms destacats del panorama nacional i internacional actuaran en el certamen barceloní.  Aquest any el festival comptarà, entre altres artistes, amb les actuacions de Kool & The Gang, un dels reis de la balada pop, Michael Bolton, o el flamenc d’India Martínez. No serà fins dissabte, 10 de juny, quan s’escoltarà la primera veu espanyola, la de Pasión Vega. Actuarà acompanyada de la israeliana Noa, amb cançons com ‘Sonata de la luna en Marrakesh’.