La nau -situada al carrer de Pujades, 97- és propietat de l’Ajuntament, que l’ha cedida a Trinijove perquè la reformi i gestioni el centre que s’hi vol fer. Segons ha explicat el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, l’objectiu és doble: d’una banda, conservar el patrimoni industrial del districte i, de l’altra, dotar-lo d’un ús social.

Actualment, l’antiga fàbrica estava en desús i en estat de degradació. Per això, s’està rehabilitant respectant els elements patrimonials -la nau està catalogada – i adaptant-la als nous usos que tindrà. L’arquitecte Carles Vallmitjana explica que s’ha prestat especial atenció  la façana, que “recull la majoria d’elements modernistes” i se substituirà la coberta.

Reciclatge i inserció laboral

La Fundació Trinijove és l’encarregada de rehabilitar l’edifici i també de gestionar el centre que s’hi farà. Serà un espai de gestió de residus tecnològics, que també fomentarà el reciclatge d’aparells i sistemes per cedir-los a entitats socials. També tindrà un espai per a la formació “de gent jove del districte amb dificultats d’inserció laboral”. Segons Ignasi Parodi, representant de l’entitat, pel centre passaran “uns 50 joves cada any”.

El projecte té un pressupost de 950.000 euros, que aporten l’Ajuntament, la Fundació Trinijove i la Fundació La Caixa.