Aquest dimarts els veïns del bloc de Lancaster, 24, que la setmana passada van ocupar la seu del districte de Ciutat Vella per denunciar l’estat de l’edifici, han aconseguit que se’ls reallotgi en pisos de lloguer social. Entre finals d’octubre i principis de novembre es podran traslladar als pisos que els ha ofert l’Ajuntament. Es tracta de set habitatges, on podran anar a viure les famílies que  tinguin un informe oficial de vulnerabilitat.  Una de les persones afectades, però, es podrà traslladar al pis nou d’aquí a dos dies, ja que el seu habitatge actual (situat a l’àtic) es troba en molt mal estat.

La trobada s’ha fet aquest matí  a la seu de l’empresa municipal Barcelona Gestió Urbanística, SA (Bagursa) i hi han participat representants del districte de Ciutat Vella, de la regidoria d’Habitatge, de Bagursa i del Consorci de l’Habitatge, a part de les mateixes veïnes afectades, que han assegurat amb optimisme que “per primera vegada ens creiem l’Ajuntament“. Tot i això, la promesa no ha estat formalitzada per escrit, i tot el que s’enduen de la reunió és un paper amb els documents que han d’entregar entre el 20 i el 22 de setembre per tenir dret al reallotjament.

Un dels factors que preocupa les famílies, però, és la distribució dels pisos. Vivint als immobles del carrer de Lancaster, alguns nuclis familiars en situació vulnerable han hagut de compartir l’habitatge per qüestions de necessitat, i esperaven que amb aquest reallotjament cada família rebés un pis. Després de la reunió a Bagursa, però, sembla que s’atorgarà un immoble per cada habitatge, de manera que la convivència s’hauria de mantenir, també, en el nou allotjament. Fonts municipals han confirmat a betevé que aquesta circumstància és real, però que tot aquell veí que no se senti còmode amb aquesta situació pot notificar-ho a Serveis Socials i buscaran una solució.

També lamenten la situació de la resta de veïns de l’edifici, la gran majoria solters, que han hagut d’ocupar per necessitat i que no tindran dret al reallotjament pel fet de no tenir un informe de vulnerabilitat, credencial que es dona normalment a famílies amb menors al càrrec. El cas de la família Ahmed, del número 13 del mateix carrer, és més complicat que el dels seus veïns i, de moment, diuen que no tenen cap reunió programada amb Habitatge, si bé mantenen el contacte a l’espera d’aconseguir la documentació necessària per constar al registre de Serveis Socials. De moment, la família ha rebutjat l’oferta de viure temporalment en un alberg i continuen residint al mateix pis.