Gràcia ha editat un Catàleg de les bandes musicals emergents del districte. La proposta vol ser una carta de presentació pels grups joves del districte per facilitar els concerts en diferents espais o sales. Tot neix del concurs Districte Musical Jove de Gràcia, que fa sis anys que mou les bandes novelles, i ara se suma aquest catàleg per oferir més recursos als grups que comencen a tocar.

Fa sis anys que se celebra el concurs Districte Musical Jove de Gràcia organitzat per l’Espai Jove la Fontana, el Casal de Joves del Coll i els locals d’assaig de La Sedeta. Aquest esdeveniment no competitiu  vol que les noves bandes es coneguin, comparteixin i aprenguin. De fet, els premis són igualitaris i aposten pel suport i el progrés dels grups.

Ara,  s’ha donat forma al Catàleg de les bandes musicals emergents de Gràcia, com un recurs més per continuar treballant amb aquests grups novells, la majoria vinculats als bucs d’assaig dels equipaments. Aquest catàleg vol ser una carta de presentació de les bandes. El Martí Costa, tècnic de Comunicació de l’Espai Jove la Fontana, explica que és “un suport més enllà del propi concurs a totes aquestes bandes, poder oferir aquests recursos a entitats, sales, diferents espais del districte de Gràcia que s’encarreguen d’organitzar i programar concerts i així, des dels equipaments, poder impulsar aquestes bandes joves del districte que puguin seguir avançant, fent concerts”.

Un cop de mà als grups nous

El catàleg recull dades d’una vintena de grups com el nom, una descripció, el gènere musical, el contacte i enllaços a vídeos i música. A més, també hi haurà un disc de 12 temes que inclouen les maquetes que han pogut gravar alguns dels grups que han passat pel concurs del Districte Musical de Gràcia. L’objectiu dels equipaments juvenil és impulsar i acompanyar aquestes bandes que comencen, així ho explica Raül Mateos, dinamitzador del Casal de Joves del Coll: “Últimament tenim bandes bastant bones i amb certa progressió que poden arribar més lluny, de vegades necessiten tenir aquesta ajuda de gent que sí que fa molt de temps que estem treballant en el món de la música, en el món del disseny que els podem donar un cop de mà i endreçar-los una miqueta la seva forma de treballar”.

Per continuar teixint xarxes, el Districte Musical Jove de Gràcia i el DescoNNecta dels Lluïsos de Gràcia s’alien i entre altres col·laboracions organitzaran un concert per la Festa Major de Gràcia, a la plaça del Sol, amb grups dels dos concursos.