L’il·lustrador Joan León va estar un any viatjant per Sud-amèrica i dibuixant en un quadern els paisatges, els animals, la gent… que s’anava trobant. Ara vol publicar totes aquestes il·lustracions en un format que sigui el més semblant possible al quadern original i, per això, ha engegat un projecte de micromecenatge. Té, a més, el suport del Centre Cívic Can Deu, que l’ajuda a fer-ne difusió i ja ha programat una exposició amb els seus dibuixos i una xerrada.

Joan León és il·lustrador i ha estat un any viatjant per Sud-amèrica i dibuixant-la. Ara ha decidit editar el quadern que l’ha acompanyat durant tot el viatge. “Jo ho dibuixava per a mi, com el meu diari de viatge, però quan ho ensenyava a la gent em deien que els agradava molt i que ho havia de publicar”, explica l’autor.

El quadern inclou dibuixos de paisatges, de monuments, d’animals, de gent que es va anar trobant durant el viatge, i fins i tot una caricatura dels tres atracadors que li van prendre el primer quadern de viatge. Allà hi havia les il·lustracions dels primers 130 dies de viatge i el nou quadern comença en el dia 131. Tot i això, per a la publicació està intentant refer els dibuixos perduts. 

Campanya de micromecenatge

El quadern editat intentarà que s’assembli al màxim a l’original. Per poder aconseguir els 4.900 euros que necessita per publicar-lo, ha engegat una campanya de micromecenatge que s’acabarà el 29 de maig, i de moment ja en té una mica més de la meitat. L’artista té el suport del Centre Cívic Can Deu,  que a més ha programat una exposició amb algunes de les seves il·lustracions i una xerrada sobre el viatge.