Jordi Baiget va ser el primer a abandonar el govern al juliol, després d’unes polèmiques declaracions en què mostrava els dubtes sobre l’1-O i apuntava que podia acabar sent un altre 9-N. Arran d’això, Carles Puigdemont el va fer plegar. Baiget ha declarat que va plegar per “la falta de confiança” del president en ell i perquè creia que era una “irresponsabilitat” no seguir una via pactada.

Després de Baiget, ha declarat com a testimoni l’exdirector dels Mossos d’Esquadra Albert Batlle, que va cessar del càrrec quan el conseller Jané va plegar i el va substituir Joaquim Forn. Batlle ha negat pressions polítiques als Mossos per facilitar el referèndum i ha dit davant del jutge que va dimitir perquè en aquell moment s’obria una nova fase política en la qual no volia participar. Tant Batlle com Baiget han negat conèixer el full de ruta del Govern ni el document ‘Enfocats’.

Les citacions de testimonis acabaran aquest dijous amb la compareixença del coronel Diego Pérez de los Cobos, que és qui va dirigir l’operació policial de l’1-O. Dimarts ho van fer els exconsellers Jordi Jané, Neus Munté i Meritxell Ruiz, que van explicar davant el Suprem que ho van fer per “raons personals”.