Una macrooperació policial sense precedents a Espanya ha permès rescatar 400 animals de companyia, principalment gossos i gats, provinents d’una xarxa de comerç il·legal.  

La xarxa criava els animals en països de l’Est i els importava a Espanya per vendre’ls en botigues. Ho feia sense els permisos pertinents, falsificant documents i en unes condicions deplorables. L’operació ha estat conjunta dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana.  

De fet, tota la investigació va començar el 2020 per una inspecció de la Urbana a la botiga d’animals Bitxets.

Parlem de com ha estat tota l’operació policial i la situació dels 400 animals amb Juan Guzmán, cap de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, que explica que un cop conclosa ara és el torn de tenir cura dels animals. Explica que ara “es fa una acollida temporal. Està sota un procediment judicial. Els hem rescatat i el que és important és que no pateixin”. En l’operació també hi han col·laborat veterinaris que alerten que si vols un animal de companyia “no s’ha de comprar per internet i regalar gossos s’ha de regular. A la ciutat hi ha pisos que crien gossos sense control. Qui vol comprar un gos ha d’anar a un centre de cria i qui vol adoptar, a una protectora”, explica Ricard Parés, veterinari i vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona.