L’Ajuntament de Barcelona ha precintat com a mesura cautelar la botiga d’animals Bitxets, al carrer de Los Castillejos, en trobar-hi gossos malalts i en pèssimes condicions higièniques i de salut. Segons informa el consistori en una nota, la Guàrdia Urbana va intervenir aquest dimarts quatre cadells que es trobaven a la venda. El precintament s’ha fet després que al desembre ja es van localitzar 33 cadells malalts a la botiga i se li obrís un expedient.

Instal·lacions no aptes

També es van detectar altres irregularitats a la botiga: les instal·lacions dels animals no complien els requeriments per a la seva estada, ni a la zona de venda ni a la zona de quarantena. Tampoc es disposava de les factures de compra dels animals i el registre de les entrades d’animals al Llibre Oficial de Registre no era correcte. A més, tampoc tenien un control veterinari adequat. Va morir un cadell i no se’n van documentar el tractament, ni ingrés hospitalari ni causa de la mort.

33 gossos malalts en pèssimes condicions

Tot plegat va començar amb diverses denúncies que es van enviar a l’Oficina de Protecció dels Animals. Va ser aleshores quan tècniques del Departament de Protecció d’Animals i agents de la Guàrdia Urbana van fer una inspecció administrativa en aquesta botiga i hi van trobar 33 gossos malalts.

Els animals presentaven símptomes compatibles amb parvovirosi, una malaltia potencialment mortal i contagiosa, molt freqüent en gossos que no han estat correctament vacunats durant les primeres etapes del seu desenvolupament. També s’hi van detectar brom, una malaltia contagiosa molt greu, coronavirus caní, tos de les gosseres, lesions dèrmiques i giardiosi. Els gossos malalts estaven en un espai il·legal de la botiga, en pèssimes condicions higièniques i de salut

10 botigues d’animals precintades des del 2013

El precintament de la botiga Bitxets se suma al de la botiga Ladridos, que es va tancar a principis de març pels mateixos motius. Des del 2013 fins ara l’Ajuntament ha tancat 10 botigues amb incompliments de l’Ordenança de protecció, tinença i venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.