Diumenge, 2 de juny, Marc Pros, veí del barri Gòtic, va llevar-se amb el balcó fet un nyap: s’hi va trobar sis o set ous esclafats, amb la closca trencada i la clara i el rovell escampats per terra. Segons narra, aquest va ser el desenllaç d’una nit complicada. Va haver de bregar amb l’inquilí de l’edifici del davant, al carrer d’Ataülf, que havia passat la matinada amb música a tot drap. El Marc s’havia despertat a les 2 h, li havia cridat l’atenció, però el veí, assegura, no hi va fer cas fins que s’hi va presentar la Guàrdia Urbana. Els agents van inspeccionar el bloc amb llanternes des del portal i el soroll, per fi, va cessar. El Marc creu que els ous els va llançar ell com a resposta a les queixes.

I no va ser l’únic que va rebre les conseqüències de l’episodi: veïns propers també van trobar-se ous trencats als balcons. Tampoc és un fet aïllat. Segons explica el Marc, a l’habitatge sovint s’organitzen festes i sol haver-hi brutícia a la porteria. Afirma que, en una ocasió, s’hi van trobar preservatius. La sospita principal és que el llogater amb qui té el conflicte relloga les habitacions a turistes, ja que “a vegades hi ha altra gent i hi ha molta rotació”. El veïnat està convençut que el pis s’ofereix en lloguer de temporada i que va rebent inquilins de sotamà: “La gent ve tres dies i marxa. Ell acostuma a ser-hi sempre”, recalca el Marc.

Demana solucions a l’Ajuntament de Barcelona

“A més, no té llicència turística”, conclou contundent. El Marc apunta que aquesta persona fa quatre mesos que viu al pis i que anteriorment s’hi estava un home amb un contracte de renda antiga. Quan va morir, la propietat —assenyala que és l’Església— va reformar-lo i el va treure al mercat de lloguer a 3.000 euros mensuals. Lamenta que no han aconseguit contactar ni amb els propietaris ni amb l’administrador de finques i demana a les administracions que hi posin alguna solució. Afegeix que altres veïns ja ho han denunciat i que, fins i tot, tècnics de l’Ajuntament de Barcelona s’hi han presentat sense èxit.