Fa un mes de l’atac de Hamas a Israel, que va fer revifar el conflicte a la Franja de Gaza. Les darreres dades del govern de Hamas parlen ja de més de 10.000 morts, entre els quals més de 4.000 menors, milers de ferits i un milió de desplaçats.

Barcelona fa 25 anys que està agermanada amb Tel-Aviv i Gaza i, fa unes setmanes, el director de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Gaza, Mohammed Al-Shaqra, va enviar un missatge als tècnics municipals de Barcelona pràcticament per acomiadar-se.

Del conflicte, la situació a Gaza i l’ajuda que hi arriba n’ha parlat al ‘bàsics’ Manel Vila, exdirector general de Cooperació Internacional de la Generalitat. Creu que ens hem de mobilitzar i reflexiona que “sabíem que allà hi vivien 2.300.000 persones i hi ha hagut pressió perquè anessin cap al sud. Estan bombardejant el sud, camps de refugiats, escoles… Hi haurà un moment que haurem de sortir tots, les autoritats, les ONG, la societat civil, i hauran de dir que aquí, que a cap lloc del món, això no pot passar, no podem callar“.