Les terrasses de bars i restaurants que es van ampliar amb motiu de la pandèmia pel coronavirus podrien no ocupar alhora la vorera i la calçada en un futur. L’Ajuntament de Barcelona vol que, a partir del 2022, aquests establiments puguin escollir en quin dels dos indrets volen mantenir les taules i les cadires. “La idea és que escullis l’opció més i millor endreçada”, ha explicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, al programa ‘bàsics’, de betevé.

Janet Sanz, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Sanz creu que, en la majoria dels casos d’ampliació de terrasses, a l’establiment li convé més romandre a la calçada, on abans de la crisi sanitària hi havia sobretot vehicles estacionats. La titular municipal d’Urbanisme aposta per retornar els espais de la vorera a l'”ús de gaudi” dels veïns. En el cas que el bar o el restaurant decideixi perdre l’espai de la vorera, la titular municipal d’Urbanisme confia que això no suposarà reduir-li el nombre de taules, si bé ha apuntat que caldrà estudiar-ho “cas per cas”.

Precisament sobre l’ampliació de les terrasses, Janet Sanz s’ha mostrat “molt satisfeta” amb l’actuació feta fins ara per donar oxigen a un sector que “ho ha patit tant”. Sobre el disseny, ha insistit que els blocs de formigó “no eren la milloro opció” per a aquests espais i ha recordat que abans de l’estiu es presentaran els dissenys nous, que permetran fer les terrasses ampliades a la calçada “més boniques i segures” a partir del 2022.