L’Ajuntament de Barcelona presentarà abans de l’estiu el prototip definitiu del model de terrasses que ha de substituir les creades a la calçada amb blocs de formigó durant la pandèmia (anomenats New Jersey). La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha confirmat que estaran “en les properes setmanes” i que aviat es podrà veure el nou model instal·lat en algun bar o restaurant. “En aquests mesos anirem veient com desapareixen bona part d’aquestes New Jersey de la ciutat i com comença a haver-hi el mobiliari definitiu i, evidentment, bonic”, ha explicat.

Aquest dilluns el govern municipal va confirmar que Barcelona dirà adeu als blocs de formigó a principis de l’any 2022. Pel que fa a les ampliacions de les terrasses dels establiments i els dissenys que tindran, al desembre es va fer una primera prova pilot amb una tarima de fusta.

Arran de la pandèmia s’han creat un miler de terrasses, la majoria situades a la calçada, per facilitar l’activitat dels establiments de restauració tot i les restriccions.