Veïns del carrer d’Enric Granados estan alarmats per la proliferació dels restaurants que utilitzen brasa de carbó per cuinar: “Ens impacta en el dia a dia perquè generen olors que fan que no puguem estendre la roba ni obrir les finestres a l’estiu”, ha assegurat Cristian Cernea, de l’entitat SOS Enric Granados, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Cernea viu a la mateixa illa de cases on hi ha el restaurant Carnal Steak House, del carrer d’Enric Granados amb Provença, que es va incendiar dijous passat. El setembre de l’any passat, ja s’havia declarat un foc a l’interior del local.

“L’incendi va ser un espant molt gran”

“L’incendi va ser un espant molt gran i ens va deixar tota la casa plena de fum. Ens vam tancar en una de les habitacions per ordre dels Bombers. Això ja va passar fa uns mesos i l’endemà estava funcionant igual“, ha explicat Cernea. Segons ell, aquest restaurant respon a “un model agressiu, a una bombolla de locals”, perquè on ara hi ha aquest restaurant “abans hi havia un altre local que obria fins tard sense tenir-ne els permisos”.

Han demanat inspeccions per les olors

Per les olors, els veïns han demanat una inspecció a l’Ajuntament de Barcelona però, segons expliquen, no ha tingut resultats: “Falta consistència en les inspeccions perquè van venir a l’agost a mig matí, quan el restaurant no estava funcionant. La inspectora ens va dir que les olors no es podien relacionar amb el restaurant”. Segons Cernea, “cal que els restauradors entenguin que a la ciutat viu gent i el seu negoci hi té un impacte. Els negocis s’han d’adaptar a la gent que hi viu”, ha demanat.