Els col·legis de metges i d’infermers de Barcelona han evitat dramatitzar sobre el fet que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) no hagi triat l’opció barcelonina com a seu permanent de la institució. Tot i lamentar la pèrdua, consideren que aquesta decisió no farà que la ciutat deixi de recollir èxits en el camp sanitari.

La tria d’Amsterdam per acollir l’EMA no ha estat considerada com un fracàs pels professionals del sector de la salut de la ciutat, que han admès el nivell de les ciutats que competien amb Barcelona, descartada en la primera ronda de votació.

Tant el vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Sellarès, com el secretari del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi Casas, creuen que des de l’Administració s’ha fet “bona feina” en la lluita per dur l’EMA a la ciutat. Sellarès, a més, ha reivindicat que Barcelona “ha arribat a la final en l’aspecte tècnic”, i atribueix a la política el resultat final. Tot i això, Casas considera que el camí iniciat per ministeri, conselleria i Ajuntament s’ha de “mantenir i potenciar”.

L’economista Jordi Bacaria tampoc no ha volgut expressar sensació de fracàs a aquest anunci, ni tan sols per haver-ne quedat fora en primera ronda. Bacaria ha destacat el caràcter “emprenedor i captador d’èxit” de Barcelona i ha sentenciat que els barcelonins no s’han de deprimir pel potencial que té la ciutat.

Tots tres entrevistats han coincidit que la inestabilitat pot haver estat un dels factors de la decisió, però ressalten la quantitat de factors que es valoren a l’hora de fer aquesta tria i han evitat culpar-ne únicament la situació política actual.