Minuts després que s’anunciés la mort del fiscal Maza, les xarxes socials es van omplir de mostres de condol però també de missatges celebrant la defunció del fins ara màxim representant del ministre públic espanyol. Uns fets que ara s’investigaran i que podrien ser constitutius d’un delicte d’odi.

Des del Consell General d’Economistes d’Alacant, a València, el ministre Catalá també ha parlat sobre el procés de nomenament d’un fiscal. De moment, el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, substituirà Maza, però el Govern espanyol ha iniciat el procediment per nombrar-ne un altre. Ha dit, però, que no hi ha un “calendari exacte”, perquè és un procés laboriós. Ha explicat que cal que el Consell de Ministres faci una proposta i també que facin els seus informes el Consell General del Poder Judicial i la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats.

La capella d’ardent de Maza s’instal·larà a l’edifici de la Fiscalia General de l’Estat

El cos del fins ara fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, arribarà a Espanya en les properes hores. Va morir dissabte a Buenos Aires per una insuficiència renal aguda i serà traslladat en avió aviat perquè no se li farà autòpsia. Aquest dimarts a les nou del matí s’obrirà la capella ardent a l’edifici de la Fiscalia General de l’Estat, a Madrid, i el funeral se celebrarà dijous a la tarda a Madrid.

Albiol, sobre el tuit d’Arran: “No els pot sortir gratis”

El president del PP Català, Xavier García Albiol, també ha avançat que estudiaran denunciar la formació Arran pel “tuit ofensiu” contra el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza. “No els pot sortir gratis”, ha expressat. Ho ha qualificat de “repugnant i inadmissible“. En aquest sentit, ha recordat que els anticapitalistes donaven suport al Govern de Carles Puigdemont. “Això demostra com estava de decadent Catalunya”.