Les pacificacions, la creació de les superilles i dels eixos verds com el del carrer del Consell de Cent estan augmentant els preus dels habitatges de compra i també de lloguer que hi ha a tocar. Així ho constaten diversos actors del sector immobiliari que aquests dies són a la segona edició del congrés del sector immobiliari The District, que es celebra al recinte firal de Gran Via.

Llogaters que aprofiten per apujar preus

El director de la consultora immobiliària CBRE a Barcelona, Xavier Güell, afirma que la seva companyia ha comparat l’augment dels lloguers al carrer del Consell de Cent i també al carrer de València i l’estudi determina que a l’eix verd els preus s’han disparat de manera evident. En la mateixa línia, Josep Manuel Donoso, responsable comercial de l’empresa Lloguer Segur a Catalunya, explica que alguns propietaris han sol·licitat pujades de preus als llogaters que viuen a la zona.

Barcelona, entre les ciutats més atractives per invertir-hi

Una altra tendència del sector és que Barcelona s’està convertint any rere any en una ciutat més atractiva per als inversors estrangers. De fet, Güell assegura que en els últims sis anys la capital catalana ha guanyat terreny i ha entrat per primera vegada en el rànquing dels 10 països europeus més interessants per fer-hi inversions immobiliàries. En aquesta línia, Ignasi Busquets, soci de la consultoria immobiliària Busquets Gázquez, defensa que Barcelona té molt atractiu i que està a l’altura de Madrid. Per la seva banda, Güell afegeix que els principals inversors venen de països com Alemanya, els Estats Units, França i el Regne Unit.

Menys oferta de lloguers de llarga durada

Pel que fa als lloguers, Josep Manuel Donoso assegura que la regulació dels preus dels lloguers també està condicionant molt l’oferta d’habitatges disponibles que hi ha a la ciutat. Segons Donoso, la normativa està causant una contracció de l’oferta i està fent que hi hagi propietaris que estiguin oferint els seus habitatges per al mercat de lloguer ocasional o turístic i, per tant, el parc de pisos de lloguer de llarga duració s’ha aprimat molt.