Uns 300 empresaris de la regió de Shenzhen, coneguda com la Silicon Valley xinesa, s’han trobat aquest dimecres a la Fira de Barcelona a la Conferència Internacional d’Associacions de Shenzhen, on també hi han assistit empresaris espanyols. Es tracta de directius d’empreses d’àmbits diversos com la tecnologia, l’automoció, la salut o el transport aeri. Entre les companyies asiàtiques hi ha representació d’empreses com Huawei, Shenzhen Airlines o el fabricant de cotxes BYD, mentre que entre les espanyoles hi ha multinacionals com Grífols, Indra o Telefónica, entre d’altres.

50 anys de relacions entre la Xina i Espanya

L’objectiu de la trobada és captar noves inversions i estrènyer els llaços entre empresaris espanyols i xinesos amb la signatura de projectes de col·laboració nous. Aquesta és la sisena edició de la conferència i és la primera que se celebra a Europa. S’ha escollit Barcelona per commemorar el 50è aniversari de les relacions bilaterals entre la Xina i Espanya. “El Congrés intenta celebrar-se en un continent diferent cada any i ara li tocava a Europa, després de dos anys de pausa per la pandèmia”, ha explicat la presidenta de l’empresa Puente China España, Liling Qi Zhou, que també és al capdavant de l’Associació d’Indústria i Comerç de Shenzhen.

Collboni es reuneix amb representants xinesos

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha participat en la conferència i ha aprofitat l’ocasió per reunir-se amb el president del Comitè de la Conferència Consultiva Política del Poble Xinès, Hu Wenrong. Collboni ha explicat a les xarxes socials que han pogut parlar de “la capacitat per generar oportunitats entre les ciutats i compartir reflexions sobre els reptes de futur”.