(Europa Press) L’Audiència de Barcelona ha deixat aquest dilluns a la tarda vist per a sentència el judici pel cas Neymar 2, sobre el fitxatge del davanter pel FC Barcelona des del Santos FC el 2013.

El judici va començar el dilluns 17 d’octubre i ha estat marcat per la retirada de totes les acusacions del fiscal, que ho va anunciar en el tràmit de conclusions definitives i va deixar la causa sustentada només per les acusacions particulars que exerceixen el fons DIS, propietari del 40 % dels drets federatius de Neymar, i la Federació d’Associacions d’Atletes Professionals del Brasil (FAAP), propietària del 0,8 %.

Neymar nega que participés en les negociacions

Neymar va declarar la segona jornada de judici i va negar que hagués participat en les negociacions de fitxatge i va dir en canvi que se n’encarregava el seu pare i que ell signava el que li deia. El jugador, com la resta d’acusats, estava dispensat d’estar al banc d’acusats durant el judici i després del seu interrogatori no ha tornat a la sala, i aquest dilluns ha comparegut per videoconferència per renunciar al seu dret a l’últim torn de paraula.

A més de Neymar, esperen sentència el seu pare, els expresidents blaugrana Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, l’exvicepresident del Santos Odilio Rodrigues i, com a persones jurídiques, els dos clubs i l’empresa N&N, amb la qual el pare de Neymar representa el jugador. Inicialment també estava acusada la mare del jugador, Nadine Gonsalves, però n’ha quedat tècnicament absolta perquè, després de la retirada de totes les acusacions que va fer el fiscal, l’acusació particular també va anunciar que retirava els càrrecs contra ella.

En espera de la sentència

La sentència que dicti la Secció 6 de l’Audiència de Barcelona haurà de dirimir si els acords per al fitxatge de Neymar pel Barça des del Santos FC el 2013 van suposar una estafa i un delicte de corrupció entre particulars, com sostenen les acusacions, que creuen que el fitxatge va costar més de 17 milions, la xifra que va donar el club blaugrana, però sospiten que el FC Barcelona presumptament va emmascarar la resta de diners amb tres contractes més.

En concret, qüestionen un contracte de 7,9 milions en drets de preferència sobre tres jugadors juvenils, un altre de 4,5 milions per jugar dos amistosos i un altre de 40 milions que van signar Neymar i el Barça el 2011 com a prima de fitxatge.