Aquest dilluns i coincidint amb l’inici de les marxes en blanc del tramvia per la Diagonal entre Glòries i Verdaguer, usuaris del tram es van trobar esperant els combois sense poder pujar-hi. Una confusió generada per Google Maps, que indicava les rutes donant per fet que la línia estava en funcionament, quan fins el dia 9 de novembre no estarà en marxa per als passatgers. Aquesta, però, no és l’única pífia a Barcelona de l’eina que se suposa que et busca el millor camí per arribar a destinació.

El 116 va acabar desapareixent de Google Maps

Un punt que ha estat esquitxat vàries vegades per la polèmica és el Park Güell. Google Maps marcava als turises que agafar el 116 era el recorregut més ràpid per arribar al Park Güell i això generava la saturació de la línia. Els veïns de la Salut es van queixar a l’Ajuntament i van aconseguir que Google retirés aquest mes d’abril la ruta amb el 116 de l’aplicació.

Una via inaccessible per a cotxets i persones amb mobilitat reduïda

Google Maps també va fer de les seves l’any 2022 a l’hora d’indicar als turistes com arribar a peu al Park Güell des de la parada de metro de Vallcarca. Segons l’aplicació, la ruta més ràpida per pujar-hi era per la baixada de Briz. Un carrer amb un pendent molt pronunciat i que és inaccessible per a cotxets o persones amb mobilitat reduïda. Ho hem comprovat i Google també ha retirat aquest itinerari.

Un camioner encallat al carrer de Castellbisbal no va arribar al municipi

Ens remuntem a l’any 2021, en aquesta ocasió la víctima de Google Maps va ser un camioner francès que volia arribar al municipi de Castellbisbal, però que va acabar encallat al carrer de Castellbisbal, al barri de la Teixonera. Van haver d’intervenir els bombers amb una enorme grua per treure’l.

Noms canviats de carrers i obres que no s’actualitzen

Google Maps també ha generat polèmica, durant uns quants anys va mostrar el nom antic de l’actual plaça de Francesc Macià, la plaça de Calvo Sotelo. Fins a sis anys després no ho va corregir.

Les obres també són un clàssic en errades de per on transcorre la ruta indicada. El novembre del 2021, després de gairebé set anys d’obres, es va obrir el túnel de les Glòries en sentit Besòs. Tants anys d’obres va fer que costés introduir els canvis en les rutes.

Una demolició d’una casa per error

Una de les errades més sonades és a quilòmetres de Barcelona. El març del 2016, a Texas (Estats Units), una empresa de demolició va enderrocar per error la casa d’una parella. Els treballadors van introduir l’adreça correcta, però Google Maps els va enviar a aquesta casa. Com que la zona havia quedat afectada per un episodi de tornados i les dues cases estaven situades en una cantonada amb la mateixa orientació, es van equivocar.