El Mercat de la Boqueria estrena president. Jordi Mas, que fins ara n’ocupava la vicepresidència, engega mandat amb una voluntat continuista “però amb evolució”. Una de les propostes per apropar els barcelonins al mercat, feta en una entrevista al programa bàsics de betevé, és “crear una línia de busos llançadora per acostar barcelonins d’altres barris a la Boqueria“. Amb aquesta proposta, ha explicat Mas, es combatria la “mandra dels veïns de baixar al mercat”, i es facilitaria la mobilitat a l’hora de transportar la compra de pes. Per això ha demanat la màxima col·laboració de l’Ajuntament per tornar a incentivar el trànsit al mercat després del descens de clients durant el mesos de pandèmia, que ha estat del 90 %.

Segons dades aportades per Mas a l’entrevista, en prepandèmia el trànsit de visitants era del 65 % de turistes i el 35 % de veïns. La proposta és “arribar al 50-50“, ha apuntat.

La reforma del mercat haurà d’esperar: “Hem de tenir moltes converses amb l’Ajuntament”. De moment el que ja té data és la reforma del paviment, prevista per al 2023. I sobre el debat etern de si hi ha massificació de turistes, Mas té clar que “després de dos anys de pandèmia hem evidenciat que el mercat necessita trànsit de gent per estar viu”. De fet als barcelonins que es queixen que hi ha massa turistes els pregunta “per què no han vingut aquests dos anys”.

Més seguretat i il·luminació

Mas ha apuntat que urgeix una millora de la il·luminació. “Si millorem la il·luminació ens pot ajudar que hi hagi vida. Amb més llum i més color propiciarem que el barceloní vingui i el turista no es quedi només en els passadissos principals, sinó que descobreixi tot el mercat i carrers adjacents”, ha dit.

Pel que fa a la seguretat, Mas és partidari de les càmeres al recinte, que ja existeixen, però també a les vies d’accés.

Canviar l’ordenança per permetre la degustació

El nou president de la Boqueria ha reclamat màxima col·laboració amb l’Ajuntament per canviar l’ordenança que permeti la degustació, “com ja tenen altres mercats de Barcelona”.