El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Barcelona, Ernest Maragall, insisteix en el “no” dels republicans al PSC per formar govern després de les eleccions del 14-F. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Maragall ha afirmat que els socialistes “són els adversaris“, un partit que “representa l’Estat” i que “per guanyar ha hagut de substituir Ciutadans en el seu ofici de representar l’Estat”.

El líder d’ERC a l’Ajuntament ha assegurat que els resultats del PSC en els comicis catalans “no han tingut res a veure amb el socialisme ni amb el progressisme”, sinó amb el fet d’actuar “per encàrrec de l’Estat i com a representació de l’unionisme del 155”.

Ernest Maragall, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Un govern “de via àmplia” amb Junts, CUP i comuns

Ernest Maragall aposta per formar un govern a la Generalitat “de via àmplia” amb Junts, la CUP i els comuns. Pel republicà, aquest acord “és el que el país necessita” i el que “ha dit una amplíssima majoria”. El president d’ERC a l’Ajuntament, a més, dona per fet que Pere Aragonès serà el president de l’executiu català: “Totes les hipòtesis que hi ha damunt la taula impliquen inevitablement la presidència de Pere Aragonès”, ha sentenciat Maragall.

En ser preguntat sobre un hipotètic acord alternatiu liderat pel PSC, el republicà s’ha afanyat a descartar-lo: “No hi ha cap conspiració ‘Illenca’ perquè no els donen els números per a cap alternativa que no estigui encapçalada per Aragonès”, ha afirmat. En aquest sentit, Maragall ha criticat la intenció de Salvador Illa a presentar-se a la investidura, perquè, diu, la crida és responsabilitat “del president del Parlament”.