L’oposició en bloc ha censurat els girs obligatoris als laterals de l‘avinguda Diagonal i la Gran Via, implantats aquest mes de febrer. Tot i que en la Comissió d’Urbanisme no ha prosperat una proposició del PP per deixar sense efecte la mesura (que ha obtingut el suport de Junts, Cs, el PP i Valls, l’abstenció d’ERC i el no del govern municipal), sí que tots els grups municipals han coincidit a criticar-la.

Max Zañartu (ERC) ha lamentat que “no entenem quin sentit té obligar a fer els girs si no es fa una veritable pacificació” dels laterals, i per això ha dit que és “l’enèsim vull però no puc” del govern Colau. En canvi, Francina Vila (Junts) ha criticat que l’executiu estigui “fent inservibles la Diagonal i la Gran Via per justificar el pas del tramvia” en un futur, i Celestino Corbacho (Cs) ha demanat que “es torni a la casella de sortida per pensar de zero” com han de ser els laterals.

Óscar Ramírez (PP) ha assegurat que la mesura és una mostra més “de la bel·ligerància indiscriminada contra el vehicle privat” i Manuel Valls (BCN Canvi) ha avisat que “només fa que obligar a circular més, fer més voltes i contaminar més”. Per la seva banda, la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha defensat els girs obligatoris i ha dit que la proposta implantada està “acordada i consensuada amb veïns, comerços, garatges i entitats”.