cartell retirat jxc vila de gràcia barcelona 14f

La retirada de cartells electorals per part de treballadors de la neteja de l’Ajuntament de Barcelona continua portant cua després de les eleccions del 14 de febrer. Els grups municipals s’han intercanviat retrets durant la Comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest dimarts. Mentre JxC insisteix que hi havia ordres polítiques per retirar cartells, el govern d’Ada Colau denuncia que, arran de la polèmica, treballadors de la neteja van ser increpats per alguns veïns mentre treballaven a la via pública. “No havia passat mai”, ha lamentat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia. Això, ha afegit, va portar alguns empleats a demanar canvis en el lloc de feina.

Badia ha fet aquestes afirmacions en la Comissió d’Ecologia i Urbanisme d’aquest dimarts, durant el debat d’una proposició de BComú per donar suport als operaris municipals i protegir el seu dret a l’honor. En plena campanya pel 14-F, Junts per Catalunya va acusar el govern d’Ada Colau de fer treure cartells de la candidatura de Laura Borràs “per motius polítics”. Badia ha lamentat que les “notícies falses” difoses a les xarxes socials sobre aquesta qüestió van generar una “crisi reputacional” a l’Ajuntament.

El Grup Municipal de JxC no s’ha mogut de la seva posició crítica amb el govern Colau, fet que ha generat la picabaralla entre regidors durant la comissió. “S’han traspassat algunes línies vermelles“, ha dit la tinenta d’alcalde Laia Bonet. La socialista ha demanat a la formació d’Elsa Artadi que “rectifiqui” perquè “en política no tot s’hi val“.

JxC acusa el govern de “cínic i hipòcrita”

Francina Vila (JxC) insisteix que hi ha motivacions polítiques en la retirada dels cartells del 14-F. “Equips de neteja retiren els cartells i 20 minuts després BComú hi penja els seus. Se’n poden treure moltes conclusions“, ha dit la regidora. Alhora, des de Junts per Catalunya demanen a comuns i socialistes que no els donin “lliçons” perquè practiquen “el cinisme, la hipocresia, la mentida i el populisme per fer política”.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha lamentat l’actitud de JxC en aquest tema. Ara bé, també ha acusat el govern d’Ada Colau de “ser els primers a no respectar la honorabilitat” dels treballadors públics per “culpar” la Guàrdia Urbana de l’esborrada del mural a favor del raper Pablo Hasél.

Tant Ciutadans com el Partit Popular s’han abstingut en la votació perquè, diuen, no volen entrar en “picabaralles absurdes” entre grups. En canvi, Manuel Valls (BCN Canvi) ha tornat a fer costat als grups de govern i ha fet prosperar la proposició votant-hi a favor. L’ex-primer ministre francès rebutja la “política populista sense arguments” i exigeix “joc net” als partits.

Ara bé, tots han admès que tots els partits i de tots els colors incompleixen la normativa municipal a l’hora de penjar cartells electorals i, per això, han fet una crida a debatre-ho i posar-hi solució.