Les famílies dels 50 nens inscrits de P0 a P3 a la Llar d’Infants Sant Agustí, a l’Eixample, no saben on continuaran el curs a la tornada de la Setmana Santa. Aquest dimarts el centre ha enviat un correu electrònic als pares i ha lliurat una carta als nens per informar-los que no reprendrà l’activitat el 18 d’abril, després de Setmana Santa. Segons algunes de les famílies consultades per betevé, la llar d’infants els ha explicat que són en un procés de desnonament previst per al dia 18 a la tarda i que estan sent víctimes d’una situació d’assetjament immobiliari.

Els responsables de la llar d’infants tenen arrendat el local als propietaris de l’edifici des de fa 65 anys i amb un contracte indefinit, però els pares i mares de l’escola asseguren que el centre havia deixat de pagar el lloguer arran de les molèsties provocades per unes obres a l’immoble. Expliquen que el centre “havia anat a pitjor” en els darrers cursos, des que les dues filles de la fundadora van entrar a formar part de la direcció. Fins i tot havien rebut recomanacions d’alguns veïns de l’edifici perquè no hi matriculessin els fills aquest curs, per la sospita que el desnonament es pogués executar abans de l’estiu.

El tancament s’ha precipitat després que una jutgessa ha fallat a favor dels propietaris i ha denegat la pròrroga de l’execució del desnonament que les responsables de l’escola havien demanat al Tribunal Constitucional. La llar d’infants està intentant localitzar totes les famílies afectades per notificar-los el tancament i fins llavors no es pronunciarà sobre la qüestió. 

Els pares i mares dels alumnes preveuen presentar-se al centre el dia del desnonament i fer pressió per aturar-lo. Paral·lelament, treballen per trobar un nou centre on reprendre les classes després de la Setmana Santa. Alguns s’han adreçat al Consorci d’Educació, que hi està actuant “d’intermediari” per facilitar-los que puguin recol·locar els infants a altres centres del barri que disposin de places lliures. Un centre proper s’ha ofert a obrir una nova línia per acollir tot el grup de classe complet, però encara està treballant en la contractació del personal necessari per assumir-ho.