El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que el Pla de mobilitat del districte comportarà treure places d’aparcament privat per incrementar les àrees de càrrega i descàrrega per als transportistes.

El pla es preveu que s’implementi a principis del 2022 i, de fet, Rabassa ha assegurat que “en breu començarem a posar marques a terra pel pla de la nova càrrega i descàrrega de Ciutat Vella” per tal de materialitzar-ho i afavorir, així, la distribució de les mercaderies. Tot i això, no descarta que mentre no s’implementi es puguin aplicar altres mesures com incrementar la presència de la Guàrdia Urbana.

Un dels objectius d’aquest pla és evitar situacions com les que fa temps denuncien els veïns del carrer dels Salvador, on asseguren que els camions de repartiment passen i s’aturen, amb la qual cosa provoquen molèsties als veïns. Aquesta activitat Rabassa ha assegurat que “és il·legal”.

Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

Recupera l’entrevista

“El Raval és segur”

Jordi Rabassa també ha insistit que “el Raval és segur”. Ho ha dit responent als taxistes, que fa uns dies van explicar que davant de l’increment de delictes contra el seu col·lectiu, es plantejaven no treballar al barri a partir de determinades hores. Rabassa ha explicat que la delinqüència al Raval està monitorada i que la comissaria que hi ha al barri és la que més agents té.

Tot i això, davant alguns episodis violents com el que hi va haver a principis de mes al carrer de la Riera Baixa, ha explicat que s’hi ha incrementat la presència coordinada entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Equadra. En aquest cas, a banda de la presència policial, també s’hi ha fet una aproximació social, comercial i comunitària.