La Sagrada Família és una icona del paisatge arquitectònic de Barcelona i també un dels monuments que generen debat. Aquest dijous, hi ha prevista una reunió entre l’Ajuntament de Barcelona i els veïns de la zona per reprendre la discussió sobre què cal fer amb la façana de la Glòria, del carrer de Mallorca, i amb la gran escalinata que l’hauria de completar. Hi ha més d’un miler d’habitatges que es podrien veure afectats per aquest projecte pendent.  

Però el debat va més enllà, perquè, des de fa un temps, no és tan estrany sentir veus crítiques amb l’estètica i amb la continuïtat del projecte arquitectònic. Per això, al ‘bàsics’ hem fet un cara a cara entre partidaris i detractors de la Sagrada Família.

Daniel Mòdol, arquitecte, urbanista i exregidor, va obrir el debat públic amb unes declaracions el 2016 en què va descriure la Sagrada Família com una mona de Pasqua. “La Sagrada Família és un estil arquitectònic de fa dos segles que s’està construint d’una manera aberrant. No compleix ni la funcionalitat ni la lògica constructiva. És com una arquitectura ‘fake’“, ha defensat l’arquitecte.

Jaume Clotet, periodista i escriptor, defensa que és la imatge més icònica de Barcelona i que s’ha d’acabar tal com la va concebre Gaudí. “La Sagrada Família és el símbol de Barcelona. Hi ha símbols, edificis o monuments que es converteixen en icona de la ciutat”, considera l’escriptor, que creu que aquesta és la realitat.

L’horitzó per acabar la Sagrada Família és d’aquí a uns 10 anys, entre el 2033 i el 2034.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a