L’Ajuntament de Barcelona tem per la viabilitat d’alguns gimnasos de la ciutat quan s’entri a la segona fase d’emergència per sequera. En una entrevista al programa ‘bàsics’, David Escudé, regidor d’Esports, ha assegurat que està molt preocupat i que la situació actual per al sector esportiu “és pitjor que la pandèmia” de la covid-19. “El tancament de piscines o de dutxes és una dificultat extrema”, ha afegit. Escudé ha expressat ser conscient de la sequera que hi ha a Catalunya, però planteja mesures menys estrictes.

La segona fase de l’emergència obliga els gimnasos i centres esportius que disposen de piscina a escollir entre omplir-la o les dutxes i, per tant, si volen mantenir-la, han de tancar totalment l’aixeta. “Veiem amb molta preocupació el tancament absolut” de les dutxes, ha insistit. Escudé vol trobar un punt d’equilibri entre “l’estalvi i que el sector pugui tirar endavant” i per això ha afirmat que el consistori treballa amb la Generalitat per implementar mesures menys estrictes. “Esperem que plogui, però també estem buscant alternatives al tancament de dutxes”, ha dit.

Estem buscant mesures alternatives al tancament de dutxes”
David Escudé, regidor d’Esports

Segons Escudé, es podrien potenciar altres solucions de caràcter tècnic, com ara temporitzadors a les dutxes, que el sortidor d’aigua sigui més breu, introduir canvis a les piscines… El regidor confia que no s’arribarà a tancar-les totalment i ha insistit que fer-ho suposaria “un canvi de rutina i d’ús brutal dels equipaments esportius“.