purgar radiador

L’Ajuntament de Barcelona canviarà el sistema integral de climatització de l’EBM Sant Medir, a la Vila de Gràcia, després dels problemes de funcionament que el centre ha patit els darrers sis mesos. Està previst que l’actuació duri 15 dies i per Nadal l’obra ja estigui acabada.

Fins que no culmini la substitució sencera, el consistori ja ha resolt de manera urgent el problema puntual que s’ha donat en un dels aparells de climatització. “Aquesta tarda mateix els tècnics han reparat l’aparell perquè pugui continuar funcionant de manera provisional fins que es realitzi l’obra de substitució prevista”, diu el consistori en un comunicat.

A més, aquesta mesura provisional ha anat acompanyada d’una instal·lació de reforç. Està previst que s’instal·lin radiadors a les quatre estances que escalfa aquest aparell climatitzador, per disposar d’una alternativa si es donés el cas que torna a fallar, també de manera provisional i mentre dura l’obra de substitució de l’aparell.

Estufes provisionals “in extremis” per a una escola bressol amb la climatització espatllada
L’Escola Bressol Sant Medir, a la Vila de Gràcia, ha rebut radiadors elèctrics després de queixes reiterades de les famílies perquè la climatització no funciona

No en van tenir constància fins al setembre

L’anunci de la reforma arriba l’endemà que l’AFA de l’escola bressol expliqués al programa ‘bàsics’ de betevé que s’havien instal·lat uns estufes provisionals per escalfar les aules dels infants “in extremis”, coincidint amb un descens de la temperatura a Barcelona, i després de queixes reiterades de les famílies. Clara Narvión, de l’AFA, denunciava en l’entrevista que des del mes de maig “la direcció de l’escola i l’AFA no hem parat d’insistir perquè ho arreglin, però les administracions s’han anat passant la pilota fins avui“.

L’Ajuntament ha explicat que els serveis tècnics de l’IMEB no van rebre comunicació de la incidència fins al setembre i això va fer que aquest centre quedés fora de la llista inicial de 15 bressols amb pla de transició energètica i confort tèrmic, que va començar aquest estiu a través del programa Cuidem les bressols. Aquest programa, que suposa una inversió de 275.000 euros, preveu posar al dia la climatització de les bressols que ho necessiten.