L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, confia encara en un “acord d’esquerres” entre el PSC, ERC i En Comú Podem a la Generalitat. En un entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, Colau ha insistit que “volem buscar acords d’esquerres” i ha assegurat que “l’esperança no s’ha de perdre mai”, després de la fotografia entre el govern municipal (BComú i PSC) i ERC a l’Ajuntament i de la reunió d’aquest dimarts entre ERC i Junts per Catalunya per treballar en un acord de govern català.

Ada Colau ha descartat, de nou, formar govern a la Generalitat amb Junts per Catalunya, ja que “estem als antípodes de prioritats” i “és molt públic que discrepem”.

Ada Colau, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

ERC i JxC, “una fórmula fracassada”

Ada Colau considera que un possible acord entre ERC i JxC per a la Generalitat “no és el millor per al país” perquè són dos socis que “no s’han entès governant junts” i que han estat “cada dia barallant-se públicament”. Per Colau, el mandat anterior entre ERC i JxC “ha estat una agonia”.

“Veurem els fruits en els propers dos anys” a Barcelona

En relació amb les properes eleccions municipals del 2023, i després de la millora del PSC en els resultats a Barcelona el 14-F, Colau ha demanat “no fer una lectura única en aquesta clau” i ha recordat que “els resultats de les eleccions catalanes sempre són diferents de les municipals”. L’alcaldessa ha atribuït els bons resultats del PSC, en part, a “l’efecte del govern de l’Estat”, on tenen la presidència, mentre que els comuns a Madrid “estan en minoria”, ha dit. Ada Colau s’ha mostrat confiada que “aquest any es començaran a veure els fruits de molta feina que hem fet”, i ha posat com a exemples la connexió del tramvia per la Diagonal o el centenar d’entorns escolars pacificats.