Isabel de Ocampo i Pol Galofre tenen en comú que tots dos van estudiar audiovisuals i que tots dos han intentat fer de la seva feina una eina per un món millor. La Isabel és una directora de cinema nascuda a Salamanca que ha guanyat un Goya per denunciar el món del tràfic de dones. I el Pol és un activista del moviment trans que ha escrit llibres, dirigit curtmetratges i dinamitzat espais culturals amb la voluntat de trencar la dictadura de gènere. Ara, la Isabel i el Pol reflexionen sobre el masclisme i la violència contra les dones a ‘Serás hombre’, i nosaltres els hem convidat avui a l’Àrtic, on sabem que posar fi a aquesta xacra és una feina de totes… i de tots.

 

Ser home i proxeneta

A ‘Serás hombre’, Isabel de Ocampo ens presenta el Rafa, un proxeneta penedit del mal que ha fet, que explica a càmera com és el seu negoci. A través d’aquest personatge, veiem el cantó més extrem d’una societat masclista que exerceix la seva violència contra les dones, ja sigui física o verbal. El Rafa és un dels caràcters d’aquest documental que entrevista sociòlegs, activistes, artistes i, fins i tot, polítics per retratar la situació de la discriminació de gènere a l’actualitat.

 Ser home i víctima

A ‘Serás hombre’, Isabel de Ocampo també ens presenta Abel Azcona, artista de performances amb un passat familiar traumàtic: fill d’una prostituta que el va abandonar, vol saber qui és el seu pare. La seva història és la d’una víctima més de la societat actual, del comerç respecte a les dones, que li ha negat la possibilitat de conèixer el seu pare, a qui considera un violador pel fet que va tenir relacions sexuals amb la seva mare per la via del poder. Amb el Rafa i l’Abel, i amb la participació de figures com Pol Galofre i Isabel de Ocampo ens mostra una societat que necessita examinar les seves carències i un gènere masculí a qui li cal replantejar-se moltes coses.