El Teatre Eòlia recupera l’espectacle ‘P.A.U. (Paisatges als ulls)’, en què diversos immigrants africans expliquen la seva experiència en primera persona. En parlem amb Carolina Llacher, la seva directora, i amb Malamine Soly, un dels seus intèrprets.

‘P.A.U. (Paisatges als ulls)’, el somni d’Europa

Malamine Soly, Dabo Malang, Lamine Mane i Yacine Diop, a més d’Ariadna de Vilar, són els protagonistes de ‘P.A.U. (Paisatges als ulls)’. Quatre immigrants que van abandonar la seva Àfrica natal per aconseguir una vida millor a Europa. Quatre veus que ens parlen sobre llargues travesses pel desert, màfies que organitzen viatges precaris en pastera, nits perduts enmig del Mediterrani, sense benzina ni queviures, i una rebuda a les nostres costes de CIE i racisme institucional.

Altres testimonis ens parlen de reagrupament familiar, d’abandonar el país de la infantesa i començar una nova vida en un entorn on la teva identitat és una diferència i els teus conciutadans nous t’exclouen sistemàticament del somni que, amb esforços i sacrifics, has perseguit a través del mar. Carolina Llacher ha agrupat aquestes veus i les ha estructurades en una dramatúrgia on la paraula i la vivència dels actors és l’eix primordial de l’espectacle.

'P.A.U. (Paisatges als ulls)'

“És molt important que ens vegin explicar la nostra història des de la nostra forma i el nostre llenguatge. Això els arriba al fons i junts veiem en quin món estem ara.”

Malamine Soly

“Hi ha molta part de públic que s’espera per poder parlar amb ells i que tenen la necessitat de seguir comentant i explicant-se coses. Nosaltres sempre diem que ‘P.A.U. (Paisatges als ulls)’ és com un segrest al teatre perquè sabem del poder comunicatiu del teatre. És un altre tipus de comunicació, molt més empàtica, molt més directa, en què l’espectador s’obre a escoltar i rebre i, per tant, és un lloc meravellós per a aquest tipus d’encontre.”

Carolina Llacher

Un Grec adreçat a l’Àfrica

‘P.A.U. (Paisatges als ulls)’ es pot veure al Teatre Eòlia fins a l’1 d’agost i dins de la programació del Grec 2021. L’edició d’enguany compta amb una presència important de companyies i espectacles de temàtica africana, que reivindiquen la cultura, el folklore, l’estètica i la societat del continent veí.

Espectacles com la instal·lació ‘Urafiki’ (amistat en suahili), que ha estat creada per LEDS C4 i es pot visitar al Teatre Grec fins al 31 de juliol; ‘Wakatt’, de Faso Danse Théâtre i Serge Aimé Coulibaly, el 22 i 23 de juliol al Teatre Grec; ‘No es país para negras’, de Silvia Albert Sopale, el 20 i 21 de juliol al SAT!; ‘El percusionista’, de Gorsy Edú, el 23 i 24 de juliol al SAT!; ‘À un endroit du debut’, de Germaine Acogny i Mikaël Serre, el 28 i 29 de juliol al Mercat de les Flors o ‘Legacy’, de Nadia Beugré, el 29 i 30 de juliol al CCCB Teatre.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a