Ja és tot un clàssic que durant aquesta època s’estrenin sèries que treuen punta al concepte de vacances o que porten la paraula “estiu” al títol. Repassem algunes sèries contemporànies que s’estrenen o tornen a les plataformes aquest estiu.

1. ‘The White Lotus’


Mike White

HBO, 2021

És una sàtira de les sèries ambientades en zones paradisíaques i, segurament per això, ara que totes les vacances s’han tornat una mica singulars, aquesta minisèrie pot acabar convertint-se en una de les sensacions d’aquest estiu. El guionista i director Mike White ens agafa un nodrit grup de personatges, els posa en un d’aquests “resorts” on res hauria d’anar malament, i va complicant les seves relacions fins a l’extrem que al final ja no saps què pensar. És una aposta inclassificable, perquè té comèdia, drama, intriga i, també, aires de retrat social. I sobretot té molt bones actrius i actors, com Alexandra Daddario, Steve Zahn o Connie Britton.

2. ‘Cruel summer’


Bert V. Royal

Amazon, 2021

Aquesta sèrie parteix del contrast etern entre la felicitat que t’hauria de proporcionar aquesta època de l’any amb els fets terribles qui hi poden acabar succeint. És la història d’una noia que s’aprofita de la desaparació misteriosa d’una coneguda per fer-se passar per amiga seva i guanyar molta popularitat a la seva comunitat de Texas. Però a mesura que passa el temps, les noves revelacions sobre el cas fan que la protagonista acabi convertint-se en una de les persones més odiades del país. És una sèrie que arriba a l’agost i que està generant moltes expectatives, segurament perquè a ple estiu sempre ve de gust endinsar-se en un bon misteri.

3. ‘Turner & Hooch’


Matt Nix

Disney+, 2001

Adaptació televisiva d’una pel·lícula amb Tom Hanks que aquí es va titular ‘Socis i perdiguers’.  Ja fa 32 anys d’aquella divertida comèdia familiar en què Tom Hanks interpretava un policia que s’havia de fer càrrec d’un gos especialment maldestre i bavós, però que de mica en mica li anava robant el cor. La sèrie, que té Josh Peck de protagonista, juga a ser un “remake” i una seqüela a la vegada: és una repetició del mateix esquema argumental, però al mateix temps fa com si els fets de la pel·lícula i els seus protagonistes formessin part del mateix univers.

4. ‘Supernormal’


Olatz Arroyo i Marta Sánchez

Movistar, 2021

Aquesta comèdia posa el focus en l’espiral de bogeria que suposa ser mare, líder, amiga, germana i dona en general en una societat que li exigeix molt més que als homes. La sèrie s’ho pren amb humor, però la veritat que conté uns quants gags amb certa mala bava que segurament faran més riure per identificació que no pas perquè ho veiem exagerat. Un dels seus punts forts és el seu repartiment magnífic, ja que compta amb Miren Ibarguren, María Esteve, Diego Martín i Peter Vives, entre molts altres.

5. ‘Black summer’


John Hyams i Karl Schaefer

Netflix, 2019-actual

És una sèrie que es va estrenar el 2019 i va tenir un cert ressò gràcies que, a diferència de la molt allargassada ‘The walking dead’, anava molt per feina i apostava per una visió més realista d’un apocalipsi zombi. El retorn s’ha produït en un moment en què ningú se l’esperava, però la veritat és que paga la pena: comet els mateixos errors de la primera, ja que s’entreté una mica massa en detalls una mica arbitraris, però resulta molt impactant quan mostra de què podem ser capaços per tal de sobreviure. A més, aquesta vegada hi ha molta neu, que sempre refresca. 

6. ‘Yo nunca’


Lang Fisher i Mindy Kaling

Netflix, 2020-actual

Ens explica les desventures d’una jove nord-americana de família hindú que vol perdre la virginitat abans d’acabar secundària. Es nota que una de les seves creadores és l’actriu i guionista Mindy Kaling, perquè el seu estil és molt punyent i, encara que sigui estrictament una comèdia juvenil, és molt dinàmica, emotiva i divertida. Hi fan molt les seves protagonistes, que estan realment esplèndides i trenquen uns quants tòpics sobre la sexualitat i la vida social de les adolescents. 

7. ‘Ted Lasso’


B. Lawrence, J. Sudeikis, J. Kelly i B. Cazan

Apple, 2020-actual

Aquest estiu torna una de les millors comèdies en emissió, sobre un entrenador nord-americà de futbol que intenta fer-se un nom a la Lliga anglesa. El seu meravellós sentit de l’humor beu tant del futbol com del xoc cultural entre nord-americans i britànics. El millor és que tot el que explica és profundament divertit i entranyable, i sobretot el seu magnífic protagonista, Jason Sudeikis, que va començant interpretant aquest paper en anuncis i abans de donar-li la seva pròpia sèrie.