El Liceu mai no havia estat escenari de tants “selfies” com en la preestrena d’‘I puritani’. L’òpera de Vincenzo Bellini és la primera experiència del projecte Liceu Under 35, que vol acostar el gènere operístic als joves amb totes les entrades a 15 euros. La proposta ha causat tanta expectació que les 1.800 entrades es van exhaurir en poc més de dues hores.

A banda de poder aconseguir localitats assequibles en zones de bona visibilitat, Liceu Under 35 també preveu activitats complementàries a l’òpera per tal de generar un ambient atractiu per als nous públics. Per això, la nit va començar amb un còctel Bellini de benvinguda al Saló de Miralls i al foyer, on es van habilitar zones amb estand de menjar amb diferents propostes gastronòmiques. En acabar la funció, la música va continuar amb una sessió a ritme del barceloní DJ Cucut. “El que venen és òpera, ara bé, la venen a veure en comunitat d’una forma més relaxada perquè l’òpera no sigui com una piscina a 0 graus, si no que es vagin aclimatant”, explica Valentí Oviedo, director general del Liceu.

La propera nit jove del projecte Liceu Under 35 serà el 8 de juny amb ‘Tosca’, de Giacomo Puccini.

‘I puritani’

L’òpera ‘I puritani’ és l’última que va compondre  Vincenzo Bellini abans de morir amb tan sols 33 anys. Narra la història d’amor en plena Guerra Civil anglesa entre la filla d’un líder dels puritans, Elvira, i el seu amant catòlic, Arturo. Però la producció dirigida per Annilese Miskimmon fa un salt en el temps i trasllada l’acció a un escenari més contemporani, el dels conflictes a Irlanda del Nord del 1973.

La soprano Pretty Yende i el tenor Javier Camarena, que comparteixen rols amb María José Moreno i Celso Albelo, interpreten aquesta història a cavall entre l’amor i el patriotisme.