La barcelonina Luciana Carlevaro, “Nubla”, fa més de 20 anys que es fa un lloc en el panorama musical amb el seu estil eclèctic i heterogeni. Filla d’argentins exiliats, Nubla va començar la seva carrera cantant en espectacles teatrals, en bars o com una de les Llufes, les coristes d’Els Pets, a finals dels 90.

Però la Nubla comença a sonar en els cercles musicals amb el seu primer àlbum en solitari, ‘Voyaeur’, i amb la participació a una campanya del govern britànic per promocionar llengües estrangeres entre els seus ciutadans. Ara, després de publicar ‘Saipán’ el 2011, trenca un silenci de set anys amb ‘Multiplexpo’.

‘Multiplexpo’

Nubla publica un disc amb versions de cançons de músics clàssics i d’altres de més desconeguts, de Serge Gainsbourg o Els Pets fins a Broadcast o The Notwist. Una selecció basada en criteris personals i que ens mostra passada per la veu i la musicalitat de la compositora barcelonina. Carlos Sadness o Lluis Gavaldà participen en l’àlbum, que compta amb Pol Batlle de Ljubljana and the Seawolf als arranjaments i com a segona veu en alguna cançó.

A més, Nubla també és una presència puntual en els teatres catalans, on ha treballat, per exemple, per La Fura dels Baus, i ha participat en espectacles de dansa com ‘Impostura’, al costat de la ballarina Laura Aris. Amb aquestes participacions en les arts escèniques, constata que la seva veu és la d’una artista multidisciplinària que va més enllà dels pubs i les sales de concerts.