Gelats, guerres d’aigua… aquestes són les primeres coses que surten a la llista de ‘Les coses excepcionals‘, una llista que recull aquelles coses importants (per petites que siguin) per les quals val la pena viure. Així, el protagonista de l’obra (primer nen, i poc a poc adult), intenta ajudar una mare depressiva alhora que es troba amb ell mateix. Un únic actor dalt de l’escenari, en Pau Roca, ajudat pel públic, representa aquest monòleg teatral de Duncan Macmillan. La darrera producció de la companyia Sixto Paz que puja per primera vegada l’escenari del Club Capitol.

Les crisis personals, des de la comèdia

Saber tractar amb humor els daltabaixos de la vida, bé mereixeria un lloc al rànquing que escriu el protagonista de ‘Les coses excepcionals’. Un nen que vol contagiar les ganes de viure a la seva mare fent un llistat de tot allò que l’emociona i que es guanya el públic a través de la seva vulnerabilitat.

Nosaltres també vam fer la nostra pròpia llista de coses excepcionals en un tovalló de paper, en un reportatge en el qual vam acompanyar Pau Roca al seu restaurant de Gràcia, el ‘Lluritu’.