El Flic és un festival d’experiències i creació literària que convida a gaudir de la literatura i les arts fins al 23 de març a diversos espais de Barcelona. En la 9a edició, el Flic explora els paisatges literaris: llocs reals, inexistents o simbòlics que podem trobar a la literatura.

Fira de creació literària al Museu del Disseny

Aquest cap de setmana, al Museu del Disseny podrem gaudir de la fira de creació literària. Hi trobareu llibres, activitats i xerrades d’il·lustradors i pedagogs com la Roser Ros, que ens explica com els pares poden narra contes als seus fills.

 

La Plom Gallery i els il·lustradors

La taula d’il·lustradors és un nou format que s’estrena a la Fira de Creació Literària del Flic en la seva 9a edició, amb l’objectiu de donar visibilitat i un espai de venda als professionals de la il·lustració que han estat seleccionats en aquesta convocatòria per la galeria especialitzada Plom. Parlem amb Enric Vall Karsunke, il·lustrador i pintor que participarà en la fira.

 

El Flic, creació al MACBA

Flic Creació és el format del Flic festival on podreu viure en primera persona els processos creatius dels artistes convidats en l’àmbit del còmic, el text i l’audiovisual. El Flic Creació se celebrarà el 23 de març al MACBA i podreu fer tallers amb artistes i il·lustradors.

Andrea Ganuza

El còmic és tant una qüestió d’escriptura com de dibuix, però la màgia comença quan juguem a combinar-los. Mitjançant exercicis senzills, Andrea Ganuza explorarà les possibilitats d’aquesta alquímia i mostrarà en família els complexos derivats del dibuix acadèmicament correcte.

Anna Dot

L’abecedari és com una col·lecció de sons i lletres que tots compartim. Quan parlem o escrivim, combinem les peces d’aquesta col·lecció i… tatxan! En surt alguna cosa. Alguns museus també tenen col·leccions. No pas de lletres i sons, sinó d’obres fetes per a artistes. Quines històries descobriríem, si n’agaféssim unes quantes i les combinéssim, com quan ajuntem lletres i fem paraules?

Pere Ginard

Sense parpelleig no existeix la sensació de moviment. Entre un parpelleig i un altre les coses es mouen. Els quadres es mouen. El museu es mou… o potser som nosaltres els que ens movem? O tot alhora? L’il·lustrador Pere Ginard descobrirà la tècnica del cinema als més petits.