Presentació de l'any Teresa Pàmies

(ACN) L’Any Teresa Pàmies és una de les efemèrides que la Generalitat ha inclòs com a commemoració de govern d’aquest 2019. Està impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes del Departament de Cultura i comissariat per l’escriptora i periodista sabadellenca Montse Barderi. Tot plegat, amb la col·laboració estreta de la família de Pàmies i en especial del principal “custodi” del seu arxiu personal i literari, el també escriptor Sergi Pàmies.

L’acte central serà un espectacle a partir de l’obra ‘Testament a Praga’, adaptada per la mateixa Barderi i que serà dirigida per Jordi Bosch, també intèrpret juntament amb Emma Vilarasau. També hi haurà l’exposició itinerant “Tot és en els llibres. Teresa Pàmies” i els centres educatius disposaran de materials sobre l’escriptora. Altres activitats que es celebraran són una conferència concert a càrrec de Big Mama Montse i l’obra ‘Cròniques de Teresa Pàmies’, de Q-ars Teatre.

Reordenar el llegat literari i documental de Pàmies

El centenari del naixement de Teresa Pàmies, el 8 d’octubre del 2019, també servirà per “reordenar” el llegat literari i documental de l’escriptora i activista i difondre’l arreu durant tot l’any. Es publicaran noves edicions de ‘Matins de l’Aran’, ‘Gent del meu exili’, ‘Memòria dels morts’ i ‘Amor clandestí’. Sergi Pàmies ha destacat que com a família han acollit amb una barreja de “responsabilitat i curiositat” el repte de preservar el llegat de la seva mare, i ha celebrat que “finalment” han ordenat el reguitzell de materials dispersos que van heretar d’ella quan va morir, ara fa set anys.