El dijous 4 d’octubre s’inaugura la 51ena edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, que durant 11 dies omplirà el poble del Garraf de monstres i fantasmes. Considerat ja una de les grans cites del cinema a Catalunya, el festival continua en plena forma, amb 250 títols en exhibició, 7 pantalles i més d’una quinzena de grans noms, entre els que hi ja Tilda Swinton, M. Night Shyamalan, Nicolas Cage o Ed Harris. Però potser el més sonat de tots serà el cineasta John Carpenter, que oferirà un concert amb la música dels seus films.

Sitges és un d’aquells festivals capaços d’esgotar entrades amb dies d’antelació. Les sessions normals es complementen amb maratons nocturnes pensades per als més agosarats, cites amb clàssics de sèrie B, masterclasses i festes tan sonades com la Zombie Walk que omple de no morts els carrers del poble. I el punt de partida el marcarà, demà, ‘Suspiria’.

El film de Luca Guadagnino, un remake del clàssic del cineasta Dario Argento, és un dels films més comentats de la temporada, i segur que també se’n parlarà molt a Sitges. Comença una nova edició. Si us agrada passar-ho malament, o passar-ho bé, segons com es miri, armeu-vos de valor i agafeu el tren cap a Sitges.

 

AQUESTA ÉS LA NOSTRA TRIA DE PEL·LÍCULES