En un moment de la nostra vida qualsevol de nosaltres pot necessitar un objecte per millorar les seves capacitats, ja sigui per una malaltia, l’edat, un accident o simplement per haver-nos trencat una cama. Normalment les pròtesis externes ens ajuden a actuar amb comoditat. Us donem a conèixer alguns dels ponents de les jornades “Disseny per viure” que tracten aquestes temàtiques.

Moda inclusiva

L’empresa Tdotex és una marca de moda inclusiva que crea peces adaptades per a persones amb necessitats específiques o mobilitat reduïda. Per exemple, ha creat botons imantats per a persones amb problemes de psicomotricitat a les mans o jerseis i peces amb obertures laterals per a persones amb dependència o mobilitat reduïda.

Kelly Arrontes

Kelly Arrontes és una artista que pinta amb només un 9 % de visió. És l’autora d’un gran mural de 250 metres lineals que decora les parets del passadís del Parc Científic de Barcelona (PCB). I a partir de desembre comença una nova pintura mural de 120 metres que farà en només 20 dies al mateix espai.

Xavi Duacastilla

Xavi Duacastilla, col·laborador del ‘Codi de barris’ de betevé, denuncia i visibilitza en els seus reportatges les condicions d’accessibilitat de la ciutat des del punt de vista de qui va en cadira de rodes i qui té altres diversitats funcionals, sensorials i intel·lectuals.

Raúl Goñi

Raúl Goñi es defineix com antidissenyador i treballa sobre la idea de disseny atent. El disseny s’ha centrat en el sentit de la vista i ha oblidat la resta de sentits. Goñi vol recuperar les nostres capacitats sensorials com per exemple altaveus per comunicar-se o només escoltar.

Manu González

Manu González, periodista i escriptor, autor de títols com ara ‘Dioses, héroes y superhéroes’, va reflexionar sobre les pròtesis, cíborgs i còmics. I és que les capacitats sobrehumanes dels superherois no venen sempre de la seva genètica sinó de pròtesis afegides. Cadires de rodes futuristes, pròtesis poderoses, cíborgs del futur, res no és impossible amb la tecnologia dels còmics.