Tenim el Saló Eròtic de Barcelona a tocar i per anar escalfant l’ambient, mai millor dit, hem fet una tria de cinc còmics en què el sexe és un element central.

1

‘Sex story’

Philippe Brennot i Laetitia Coryn. Norma Editorial, 2018‘Sex story’

és un còmic que ens hauria d’alarmar, perquè queda clar que, per molt que ens pensem que hem evolucionat, hi ha hagut civilitzacions molt més antigues però molt més modernes que nosaltres en aquest aspecte. El còmic ‘Sex story’ intenta explicar-nos l’evolució del sexe i l’erotisme des dels nostres inicis fins avui. L’obra combina documentació rigorosa amb anècdotes històriques, certs personatges històrics i els seus hàbits sexuals. També ens explica quin ha estat el paper de la dona en totes les èpoques i ens mostra com s’ha afrontat la sexualitat al llarg del temps: des dels homes de les cavernes, passant pels grecs, els romans, els egipcis, la gent de l’edat mitjana, el Renaixement i, de fet, fins i tot, arriba a fabular sobre com serà la sexualitat en un futur que encara no ha arribat.

Si en voleu un exemplar, jugueu amb nosaltres i entrareu en el sorteig!!! 

Imatge relacionada

2

‘Sex criminals’

Matt Fraction i Chip Zdarsky. Astiberri, 2017

‘Sex criminals’ té com a protagonistes una parella amb un estrany poder: quan tots dos tenen un orgasme aconsegueixen que el temps es pari, però que es pari literalment. El còmic ‘Sex criminals’ ja ha tret quatre divertidíssims volums que proposen reflexions interessantíssimes i punyents sobre les relacions sexuals als temps actuals, amb una coartada fantàstica, aromes de thriller i molta brometa. Es una visió del sexe original, intel·ligent, divertida i fresca.

Resultat d'imatges de sex criminals png astiberri

3

‘Bezimena’

Nina Bunjevac. Reservoir Books, 2019

Un còmic que ens parla del sexe convertit en obsessió i patologia i que converteix certes persones en monstresEl protagonista de l’obra és un obsés i un agressor sexual que té una visió deformada de la realitat, un còmic únic en la seva espècie que està a mig camí entre la novel·la gràfica i el llibre il·lustrat. És una proposta molt crua i pertorbadora que explora el costat més fosc del sexe, amb un protagonista que té una percepció deformada de la realitat i està completament dominat per a aquesta pulsió. L’autora serbocanadenca, una de les grans autores del còmic underground actual, explica al final del còmic que va ser víctima de dos intents d’agressió sexual, per tant aquesta obra té molt d’exorcisme. A més, està dibuixada en un rigorós blanc i negre amb puntejats hipnòtics i ombres profundes, dibuixos que ocupen pàgines senceres. Una obra sensacional.

Resultat d'imatges de Benzimena de Nina Bunjevac

4

‘La chica del templo’

Kido i Jordi Pastor. Sapristi, 2019

En aquest cas dos adolescents són atrets per una estranya roca situada sota un temple tori al mig del bosc. De la pedra aflora una veu misteriosa que els explica terrorífiques històries d’homes i dones caiguts en desgràcia en un Japó ple de fantasmes metafòrics i reals. El sexe és el gran tema de fons, tot i el format d’història de terror de l’obra, i trobarem escenes realment potents en què el dolor i el plaer es confonen. Grotesc, impactant i valent, aquest còmic, a més, disposa d’un apartat gràfic espectacular que no té res a envejar als millors mestres del manga.

Resultat d'imatges de La chica del templo comic

5

‘El fruto prohibido’

Liv Strömquist. Reservoir Books, 2018

‘El fruto prohibido’, de l’autora sueca Liv Stromquist, és un còmic divertidíssim i punyent que ens explica l’evolució de la percepció de la vulva a la cultura al llarg de la història. A l’hora també és una exploració al paper de la dona en la sexualitat i un al·legat feminista que qualsevol mare hauria de regalar a la seva filla adolescent. Explicat amb un estil gràfic anàrquic i una mica punk, destil·la un sentit de l’humor que jo celebro, entranyable a vegades, passat de voltes d’altres, però sempre ajuda a desdramatitzar la duresa dels fets que exposa. A més, és un còmic que evita eufemismes i reivindica que la dona pugui parlar del seu sexe sense avergonyir-se, per exemple, diu que hauríem de dir vulva i no vagina.

Resultat d'imatges de El fruto prohibido de Liv Strömquist