Preparar el pícnic i la tovallola o la gandula i pujar cap al Castell de Montjuïc per participar en el cinema a la fresca del Fossat de Santa Eulàlia és ja tot un clàssic de l’estiu dels barcelonins. Doncs bé, enguany, i com ha passat amb tantes altres trobades, no es podrà celebrar. Sala Montjuïc ha comunicat que s’han vist obligats a cancel·lar la cita del 2020. El passat mes de juny, la organització ja va anunciar que aquest any no es faria el cicle, degut a dos motius: d’una banda, creien que les noves mesures de seguretat trencaven l’esperit de la trobada. De l’altra, la reducció de l’aforament i la implementació d’aquestes mesures feien que fos inviable econòmicament. Tot i així, l’1 de juliol van rectificar i van anunciar que es faria l’edició 2020 de Sala Montjuïc del 20 de juliol al 19 d’agost.

La situació, però, ha canviat amb els focus de rebrot que s’han produït a Barcelona i a L’Hospitalet. La organització del Sala Montjuïc ha declarat:

“Davant l’escalada de nous contagis a la ciutat de Barcelona i als barris de l’Hospitalet fronterers amb Sants-Montjuïc, hem pres la decisió de no tirar endavant amb el nostre esdeveniment.”

Tot i haver rebaixat el seu aforament fins a les 1.000 persones, la situació ha fet que prefereixin cancel·lar tota l’edició i traslladar el 18è aniversari del Sala Montjuïc a l’estiu que ve. Les entrades adquirides es retornaran automàticament als comptes corrents dels compradors.

L’any passat la Sala Montjuïc va tenir un total de 35.500 espectadors, uns 2.350 per sessió. Algunes de les pel·lícules que s’havien de projectar aquest estiu eren: ‘Parásitos’, ‘Érase una vez en Hollywood’, ‘Mujercitas’, ‘Relatos Salvajes’, ‘Ciudad de Dios’, ‘Joker’ o ‘Diarios de motocicleta’.