1.- ‘Mr. Robot’: és l’hereva directa de grans moviments de protesta com Anonymous, i també l’evolució de simbologies com la plantejada per ‘V de Vendetta’. Aquesta sèrie és una denúncia dels abusos de poder de les grans corporacions i la seva política de trepitjar les llibertats individuals per sortir-se amb la seva.

2.- ‘Underground’:  aquesta sèrie adopta un estil molt directe, se serveix d’una banda sonora moderna i uns personatges que podrien viure a la nostra era i, d’aquesta manera, aconsegueix arribar a espectadors que potser tindrien recels a l’hora de veure ficcions històriques.

3.- ‘Turn’: parla de la primera organització d’espies reconeguda, que es va configurar durant la guerra per la independència dels Estats Units per torpedinar els plans de l’exèrcit britànic. El més interessant és el seu retrat del món rural i com els habitants van acabar essent fonamentals per al futur del país.

4.- ‘1992’: és un relat absolutament apassionant sobre el descobriment de Tangentópolis, la immensa xarxa de corrupció que afectava polítics i empresaris italians de tot tipus i que va marcar un abans i un després en la història moderna d’aquell país.

5.- ‘Deutschland 83’: explica la història d’un espia de l’est que s’infiltra a l’oest, i la converteix en metàfora dels problemes que perduren a l’Alemanya actual. També fa un clam per superar traumes no afrontats i demostrar que en aquells moments tan tensos s’hi va plantar la llavor del que acabaria cristal·litzant en la caiguda del mur.

6.- ‘Guerrilla’: sèrie de temporada única que analitza el naixement dels moviments radicals que van marcar les derives socials i polítiques de la Gran Bretanya dels anys 70.

7.- ‘The man in the high castle’:  té una vocació clarament fantàstica, però posa la pell de gallina perquè el que planteja, en algunes coses, recorda perillosament el que està passant en alguns llocs del món. El present que imagina aquesta sèrie se’l reparteixen nazis i japonesos, i la resistència és tot aquell que no combrega amb l’autoritarisme.

8.- ‘Black mirror’: s’ha consolidat com la marca que millor parla dels conflictes derivats del mal ús de la tecnologia, i planteja una idea molt agosarada: la revolució moderna passa per acceptar la realitat tal com és i acceptar-nos a nosaltres mateixos, sense filtres ni màscares.