L'Anna Mujal és investigadora del Centre d'Enginyeria Marítima de la UPC i mai no hagués pensat que seria la pregonera de la festa major d'aquest any. Li van donar tres raons que la van convèncer. Anna Mujal- Colilles, investigadora UPC “Que era dona, que estava vinculada al barri, a una associació i que, a més a més, estava vinculada a la universitat. La universitat sempre queda allà apartada, està al barri però sempre apartada i sobretot perquè era dona.” Una raó de pes si es tenen en compte el nombre de pregoneres que hi ha hagut al barri al llarg dels anys. “Quantes pregoneres hi havia hagut i quants anys feia que el feia el pregó? Hi havia hagut sis pregoneres des del 1927 i quan fas números ràpidament hi hauria d'haver dones fins al 2082. Hi ha amigues que em pregunten … i tu perquè ets pregonera i et dic, mira, per ser dona.” És de Solsona i viu a les Corts des de fa 10 anys. Des de llavors està implicada en l'Ateneu Popular de les Corts. “Just estava arrancant l'Ateneu Popular de les Corts i des de llavors que hi estic implicada. És una associació que lluita per crear consciència crítica.” Ella va fer, també, un pregó crític amb temes com la gentrificació o l'impacte del Barça al barri. Com a punts forts de les Corts va destacar els parcs i les associacions de cultura popular que, segons l'Anna, no tenen res a envejar a Sants o Gràcia.

Anna Mujal-Colilles no hauria pensat mai que seria la pregonera de la Festa Major de les Corts, a proposta de les entitats del barri. Viu a les Corts des de fa 10 anys i, des de llavors, està implicada en l’Ateneu Popular de les Corts. Va fer un pregó crític, en què va destacar els punts forts i dèbils del barri.

L’Anna reconeix que està sorpresa i que fins i tot té amigues que li pregunten perquè la van triar com a pregonera. Ella sempre havia pensat que els pregoners eren persones més conegudes al barri. Finalment, però, va acceptar, ja que li van semblar bé les raons que li va donar districte. Assegura que li van proposar ser la pregonera perquè era una dona, estava vinculada al moviment associatiu del barri i també a la universitat.

Treballa com a investigadora al Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC i és professora de la Universitat de Nàutica. Per al districte, era important que la pregonera fos una persona lligada a la universitat, ja que és una de les institucions més importants del districte però, en canvi, sembla que estigui aïllada.

En segon lloc, van destacar també la implicació de l’Anna en el moviment associatiu de les Corts, amb l’Ateneu Popular de les Corts. Quan ella es va traslladar al barri, fa 10 anys, l’entitat just estava arrancant i des de llavors que hi està ficada i participa en bona part en les activitats que s’hi fan.

Sis pregoneres en 90 anys

I una altra de les raons que van ajudar a decantar la balança va ser el fet de ser dona. A l’Anna, aquest aspecte la fa sentir especialment orgullosa ja que, des del 1927 que se celebra la Festa Major de les Corts, només hi havia hagut sis pregoneres. Això vol dir que per igualar-ho caldria que hi hagués pregoneres dones ininterrompudament fins a l’any 2082.