Unes bodegues del Penedès, una botiga de col·leccionisme i un punt d’unió entre consumidors i productors ecològics. Vi, nostàlgia i productes de la terra a peu de carrer són els ingredients de tres històries amb un nexe en comú: la reinvenció en temps de crisi.

Bodegues Sumarroca

El Jose Corbacho surt de la ciutat i se’n va a Subirats per visitar les Bodegues Sumarroca. Allà descobreix quin ha estat l’impacte que ha tingut la pandèmia en el món del vi i el cava.

Mercè Sumarroca, directora de Turisme i sommelier de Bodegues Sumarroca, ha vist com han baixat les comandes de l’hostaleria a causa de les mesures de tancament provocades per la covid, però com en canvi, s’ha disparat el consum domèstic de vins, licor i cava. La Mercè ens fa una ruta per les bodegues ideada per a persones amb ceguesa a través del tacte.


En Corbacho té l’oportunitat d’experimentar el primer tast virtual de la seva vida. Uns tast en línia que van començar a implementar-se durant la pandèmia.

Col·leccionisme a Jekyll & Hyde

Tot seguit, torna a Barcelona per rebuscar entre antiguitats i joies del col·leccionisme a la botiga de Gràcia, Jekyll & Hyde que, enmig de la crisis del coronavirus, s’ha digitalitzat per fer arribar els seus petits tresors als seus clients més nostàlgics. Conversa amb el seu propietari Juan Pedro Olaechea que ens explica que el nom el va triar perquè considera que moltes persones aficionades al col·leccionisme té aquesta doble cara, seriosa i divertida, com li va passar a ell mateix, que va fer del seu “hobby”, la seva feina.

Envoltat de còmics, pel·lícules i joguines es troba i conversa amb l’actor Octavi Pujades, a qui també li fascina el món del col·leccionisme sobretot de còmics de superherois i de ‘Star Wars’. José Corbacho conversa amb ell d’un any de projectes aturats, pors i incerteses laborals i de com el teatre s’ha vist afectat per la pandèmia. En el cas de l’Octavi estava en plena gira del musical ‘El guardaespaldas’.


Un Rusc, una cooperativa de consum ecològic

I l’última visita del capítol el porta a la cooperativa de consum ecològic El Rusc. Allà conversa amb la Maria Balmaña i la Clàudia Turc, a la Nova Esquerra de l’Eixample. Allà veu com funciona aquest punt de contacte entre els productors de productes de proximitat i els consumidors. Aprofita per parlar amb un dels agricultors i gaudeix d’un tast per als enamorats del pa artesanal.