Si us agrada la sensació de volar, ja podeu viure l’experiència d’una caiguda lliure a més de 150 km/h, sense haver de pujar a un avió. El túnel de vent de Barcelona és un simulador de 14 metres d’alçària i 4,3 metres de diàmetre dissenyat per experimentar la sensació de volar en un espai on es regulen el tractament de l’aire, l’aïllament acústic i la capacitat òptima de refredament. Qualsevol persona a partir dels quatre anys pot practicar aquesta experiència immersiva tret de les que estiguin embarassades i les persones amb una lesió d’espatlla recent. Això sí, heu de tenir en compte que la sessió més bàsica de dos minuts costa 49 €.

La construcció d’aquest espai ha necessitat una inversió total de 14 milions d’euros, a càrrec d’un fons d’inversió rus especialitzat en aquestes instal·lacions. El túnel de vent Windoor està situat a Cornellà, a les instal·lacions del RCD Espanyol i és el segon d’aquestes característiques que trobem a Catalunya, després del d’Empuriabrava, obert des de fa set anys. 

Orígens dels túnels de vent

La NASA va crear el primer túnel de vent vertical als anys 60 per facilitar els entrenaments dels astronautes en condicions de gravetat zero. Una dècada després, l’inventor canadenc Jean Saint-Germain, apassionat de l’aviació i fundador de diverses escoles de paracaigudisme, va idear un “aerodium” perquè els estudiants practiquessin la caiguda lliure. Anys més tard, ja el 1982, es va inaugurar el primer túnel de vent vertical recreatiu, a Las Vegas. Actualment n’hi ha unes 170 instal·lacions repartides arreu del món.