El Poble Espanyol s’omple de mainada per la fira de Nadal que se celebra aquest cap de setmana amb nombroses activitats infantils i familiars que omplen els carrers i places del recinte. El plat fort d’aquests dies és el Món Màgic del Tió, un espai amb més d’un centenars de tions diferents presidits per un tió gegant que els petits poden fer cagar amb l’ajuda del Lluquet, el Rovelló i el dimoni escuat.

Nadal al Poble també acull aquest cap de setmana tres pessebres vivents amb escenes en diversos espais fixos del Poble espanyol i d’altres que són ambulants com l’escena dels romans amb un artesà detingut. Al pessebre trobem els Reis d’Orient, a qui els nens poden entregar la carta amb les seves peticions.

Si t’has fet gran, penja el xumet a l’arbre

Altres espais amb esperit nadalenc són l’arbre dels xumets, on tots aquells nens que ja s’han fet grans poden deixar-hi el seu xumet; i el bosc dels desitjos, on els visitants poden penjar els seus anhels. L’oferta d’activitats infantils es completa amb un munt d’opcions: gimcanes de Nadal, curtmetratges, tallers i, fins i tot, una pista de patinatge sobre rodes que es convertirà en una “roller disco“. Aquesta pista s’estrena enguany i els patinadors poden dur els patins propis, tot que també se n’ofereixen de lloguer.

A banda de les activitats infantils, una altra novetat d’aquesta edició és el mercat gastronòmic que està situat a l’hivernacle de la plaça Major. Aquest mercat, més encarat als adults, es pot trobar tota una oferta de productes de proximitat, degustació de cerveses artesanes, maridatges i un espai per a menjar l’oferta de les furgoteques.

L’espai també acull un punt solidari de l’Hospital Sant Joan de Déu en què diverses famílies venen productes solidaris per recaptar fons per a l’hospital infantil.

La fira de Nadal del Poble Espanyol se celebra el cap de setmana del 6, 7 i 8 de desembre i després torna a obrir del 21 al 29 de desembre amb altres activitats.

Informació pràctica:

  • Lloc: Poble Espanyol (avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 13)
  • Horari: divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8, de 10 a 20 h
  • Preus: residents a Catalunya (a partir de 4 anys), entrada general: 6 € anticipada en línia / 7 € a taquilles, pack familiar (2 adults + 2 nens de 4 a 12 anys): 22 € anticipada en línia / 26 € a taquilles (també poden ser 1 adult + 3 nens), pack familiar (2 adults + 1 nen de 4 a 12 anys): 16,50 € anticipada en línia / 19,50 € a taquilles (també poden ser 1 adult + 2 nens), pack familiar (1 adult + 1 nen de 4 a 12 anys): 11 € anticipada en línia / 13 € a taquilles. No residents a Catalunya: inclòs amb l’entrada al Poble Espanyol. Menors de 4 anys i abonaments anuals: accés gratuït.