Una seixantena de sopes per donar la volta el món sense sortir de Nou Barris. És la proposta del Festival de Sopes, que un any més han impulsat la Xarxa 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements que troba en aquesta cita una bona oportunitat per als veïns i les veïnes de sortir al carrer i compartir i provar tradicions culinàries d’arreu del món.

Lourdes Ponce, membre de Nou Barris Acull, explica que “les sopes són un exemple molt clar del que és Nou Barris” perquè “som gent d’origens diversos, estem en una olla que és Nou Barris i estem aquí bullint per la convivència”. El festival, que ha arribat a la setzena edició, cada any bat rècords d’assistència i està molt arrelat al barri. Una participant colombiana ha destacat que hi ha gent de tot arreu i que és molt bonic que, tot i no parlar el mateix idioma, tothom comparteix alguna cosa que els uneix, la gastronomia.

A més del tast de molts tipus de sopes —des de tradicionals, exòtiques i tropicals fins a agosarades i innovadores— el festival gastronòmic també ha preparat activitats lúdiques, entre les quals hi ha un espectacle de circ. Al llarg d’aquests anys, s’han pogut tastar més de 600 receptes.

D’on ve?

Des de l’any 2004, i després de conèixer l’experiència del Festival de Sopes de Lille (França), 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements organitzen aquest festival amb l’objectiu, més enllà de motius gastronòmics, de fomentar la convivència i les relacions entre veïns, una excusa per  trobar-se. Segons els organitzadors, la sopa és un símbol de barreja i alhora de diferència: són totes diferents i al mateix temps totes semblants, com les persones.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a
Imatge de l'autor/a