Imatge de Baró de Viver

Diversos joves migrants que fa uns anys van arribar sols a Catalunya sense les seves famílies han alçat la veu aquest cap de setmana contra la criminalització dels anomenats MENA. Volen denunciar el racisme i la discriminació que s’amaguen darrere les recents agressions xenòfobes que han patit recentment. En parlem aquest dilluns al ‘Hashtag Barcelona‘, el mateix dia en què estem pendents de les mobilitzacions dels transportistes pel centre de la ciutat.


Menors no acompanyats: a la recerca de solucions

El sistema d’acollida dels menors no acompanyats està desbordat. Cada dia n’arriben i no hi ha  prou places als centres per acollir-los. El govern fa un esforç, però encara hi ha menors que passen moltes hores al carrer i dormen en comissaries, en espera d’una solució. Un grup de menors extutelats s’han manifestat aquest cap de setmana per protestar per les agressions que han patit recentment. En parlem amb:


Marxa lenta dels transportistes

Els transportistes del Port de Barcelona han convocat una protesta amb camions pel centre de la ciutat des de les 8 del matí. És una marxa lenta amb uns 700 camions, en grups de 40-5o, des del port i fins al Paral·lel, passant pel passeig de Colom, la Via Laietana, el carrer d’Aragó i la plaça d’Espanya. En parlem amb el president de Sintraport, Vicente Rodríguez.

Connexió en directe, amb Biel Cadilla, durant la primera tanda de camions que sortien del port en direcció al centre de la ciutat.


Retards a la R1 de Rodalies Renfe

La línia R1, la línia del Maresme de rodalies ha mantingut interrompuda la circulació entre Mataró i Maçanet-Massanes fins a les 8 del matí per avaria a les instal·lacions. Entre Mataró i Barcelona els trens han registrats demores en tots dos sentits que han superat els 30 minuts. Antonio Carmona, portaveu de Renfe ha afirmat que les freqüències s’aniran recuperant progressivament al llag del matí.


El dia ja és més llarg que la nit

Dos dies abans que comenci la primavera astronòmica, aquest dilluns el dia ja comença créixer. En parlem amb Joan Anton Català, químic quàntic i astrofísic.


L’actualitat a les xarxes

El gran tema d’aquest cap de setmana ha estat la manifestació independentista de dissabte. La Guàrdia Civil parant autobusos, els assistents disfressats de pots de Fairy, Cibeles i l’única celebració que viurà aquest any i el ball de xifres de participants. A part d’això, hem de parlar de l’Adrián: un viejoven. Ens ho explica el Toni Noguera.


Esports

Amb el Carles Alcoyent repassem el més destacat de la jornada esportiva del cap de setmana, amb especial atenció a l’exhibició de Messi al Benito Villamarín, on va acabar ovacionat per l’afició del Betis.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: