Arriba la 22a edició dels Tallers Oberts del Poblenou i els més de 20 espais participants i 150 artistes obren les portes al públic del 13 al 16 de setembre i ofereixen una àmplia programació d’activitats culturals i participatives d’accés lliure (dirigides a tots els públics). És una oportunitat perquè els visitants puguin conèixer de primera mà i en persona la feina dels artistes.

Les activitats del TOP 2018 (Tallers Oberts Poblenou) inclouen tallers pràctics com el que ofereixen els creadors de Kind of Cyan, al carrer de Pallars. És un espai de creació de cianotípies, imatges revelades després de l’exposició solar. Van obrir fa dos anys i enguany aprofiten per tornar a obrir portes i permetre els visitants mirar, preguntar, conèixer la tècnica artesana de la cianotípia i fins i tot fer una prova de revelat.

Tallers Oberts del Poblenou

Tallers Oberts Poblenou Cianotípia Kind of Cyan

La ruta pels tallers oberts permet també conèixer altres disciplines com la que proposa L’Estoc, un establiment de fabricació de mobles, molts a partir de fustes reciclades, i que ha programat tallers pràctics. També la pintura, la fotografia o la tècnica dels gravats tenen protagonisme en aquesta edició, a més d’exposicions, música en directe, projeccions i visites guiades, entre d’altres. L’Espai NauArt ha obert tot el cap de setmana amb visites guiades i la possibilitat de conèixer d’aprop la feina d’alguns dels artistes residents.

Tallers Oberts Poblenou Nau Art

Tallers Oberts Poblenou Nau Art

Un mural local 

Una de les activitats que culminarà el cap de setmana després de dies de feina és el mural que està pintant l’artista tunisià Va Jo. Des de dilluns, el pati interior de la Cooperativa d’Habitatges de Bac de Roda ha estat l’escenari d’una nova intervenció del grafiter. El cap de setmana es pot visitar el mural sobre les migracions que ha pintat, convidat pel projecte Jiser. Una cita imperdible per experts i amants de l’art urbà.

Tallers Oberts Poblenou Mural Va Jo

Tallers Oberts Poblenou Mural Va Jo

Els tallers oberts coincideixen amb les Festes del Poblenou 2018.