La nostra ‘Retrospectiva’ ve protagonitzada per Bizarre Inc., una de les formacions emblemàtiques de la cultura de ball emergent al Regne Unit a finals dels anys vuitanta i principis dels noranta. Una època efervescent que va produir un munt d’artistes imprescindibles de l’escena electrònica. Procedents de Stafford, van iniciar-se en plena febre ‘acid house’ i van editar els seus primers treballs al segell Blue Chip inspirats pel so del moment: una fusió de samples, influencies hip hop i un intent d’imitar els sons procedents de Chicago i Detroit.

Progressivament van anar depurant el seu so orientant-lo cap a un dels fenòmens estrictament britànics d’aquella època, el ‘hardcore rave’, del qual se’ls considera pioners. Breakbeats accelerats, baixos potents, samples negres, ‘riffs’ de sintetitzador irresistibles… Era una amalgama 100% britànica que produïa centenars de llançaments setmanals a càrrec dels nombrosos segells independents anglesos, d’entre els quals Vynil Solution va apostar pels Bizarre Inc, els que van editar una pila de hits com “Such A Feeling” o “Playing With Knives” que van escalar les llistes i van esdevenir tracks emblemàtics de l’època.
Posteriorment van anar decantant-se cap a un so mes house i més light fins a la seva dissolució a finals dels anys noranta. Dos dels seus membres Dean Meredith i Andrew Mecham han seguit elaborant música sota el nom de Chicken Lips.

A més dels Bizarre Inc, com de costum, podeu trobar la selecció de les millors novetats del mercat discogràfic i l’agenda de les millors sessions de club a Barcelona.

Escolteu el programa sencer aquí: